Angrep: John Arne og Steffen
Innbyttere: Martin, Sindre, Håvard, Øyvind, Øystein og Trond

Svorkmo NOI tok imot Hitra 2, tirsdag 060509, til årets tredje seriekamp.
Hitra gikk ut i noe som minnet om en 4-4-2-formasjon, men som etterhvert gled over i en 4-3-3/ 4-2-4-formasjon. De mønstret et ungt mannskap, som slet med å skape de store sjansene.
Svorkmo stilte i 4-4-2, med Torgeir, Tore, Johan og Roger bak, Vegard, Bjørn, Jo og Ivar på midten, og med Steffen og John Arne foran. Øystein og Øyvind kommer inn på hver sin sideback etter pausen. Gode innhopp. Øyvind viste offensive takter, han hadde blant annet to bra avslutninger på hodet. Martin kommer inn som spiss, og scorer dagens peneste mål.
Håvard hadde en grei dag i Svorkmos mål. Gode utspill. Og satte i gang to brukbare kontringer med kjappe utkast.

Første omgang:
Kampen begynte bra for Svorkmo. Flere fine angrep ble rullet opp, men sjanse på sjanse ble misbrukt på det groveste.
Midtveis i første omgang får Vegard ballen på ca 15 meter etter flere dueller inne i Hitras felt. Han lirker ballen inn i lengste hjørne. 1 – 0.
Svorkmoforsvaret rygget for langt i starten av kampen, og det ble for stort strekk i laget. Banen på Svorkmo er stor og det er viktig å holde laget kompakt. Med for store rom på midten ble det vanskelig for midtbanen å dekke de rommene de er der for å dekke. Og mot slutten av omgangen får Hitra lurt til et par halvsjanser på grunn av dårlig press på ballfører.

Andre omgang:
Andre omgang startet som den første, med store sjanser til Svorkmo. Hitras keeper, deres klart beste spiller, er både heldig og dyktig. Ikke før Steffen får kjempet ballen i mål etter en fin stikker fra John Arne, løsner det for Svorkmo. 2 – 0.
3 – 0, John Arne. 4 – 0, Steffen.
På tampen av kampen løper Martin ifra hitraforsvaret, stopper opp, agerer skudd, keeper faller og Martin setter ballen kontrollert i lengste hjørne. 5 – 0.

Oppsummering:
En solid kamp av hele svorkmolaget. Bjørn spiller seg stort opp i andre omgang, og forer spissene med baller. Ny god kamp av Roger. Vegard er kanskje Svorkmos beste, med flere gode forseringer på høyresiden, samtidig setter han inn det viktige førstemålet.

Om man skal oppsummere sesongstarten for Svorkmo NOI, ser det brukbart ut. Sju poeng på tre kamper er omtrent der Svorkmo må være for å kunne kjempe om opprykk. Det ser ut som om treningsarbeidet vinteren i gjennom, har vært bra. Samtidig er det områder å jobbe med.
Svorkmoforsvaret kan bli enda flinkere til å stå høyt, særlig med tanke på farten til Tore bakerst i midtforvaret. Sidebackene kan bli enda bedre til å utnytte det store rommet som dannes når spillet foregår på motsatt side.
Svorkmos midtbane sliter fortsatt en del med sideforflytningen, spesielt defensivt.
Spissparet kommer ofte til sjanser, men sliter litt med uttellingen. I tillegg kan spissene jobbe mer ut mot sidene. Det vil gjøre oppspillene enklere.